Lidt om os

Det var langt fra forestillingen, at vi – Gunn og Martin – skulle blive ejere af Sejlet – Café og Galleri. Men lejligheden bød sig pludselig, da vi fik øje på et oplagt lokale til leje på Oddenvej 135 på Sjællands Odde. En lokation, der uden sammenligning vel nok er en af Danmarks mest fascinerende, idet de store panorama vinduer nærmest læner sig direkte ud over Kattegathavet, som udmærker sig ved konstant at skifte farve fra grå, grøn, turkis, lyseblå, mørkeblå og kulravende sort.
Kattekat larmer, brager, buldrer med rullende kæmpesten og gigantiske, frådende bølger toppet op med hvidt skumsprøjt og er til tider stille som graven med spejlblank overflade. Man kan næsten altid spotte et containerskib, en coaster eller et cruiseship ude i horisonten ligesom man i de mange sommermåneder altid vil få øje på romantiske sejlskibe med de kendetegnende skæve snehvide sejl, der hælder til den ene eller den anden side. Undertiden støder man også på et dansk krigsskib, der – udsendt fra den nærliggende Flådestation Sjællands Odde – holder øvelse. Et skrækindjagende, men samtidig storslået og imponerende skue.
Himlen opfører sig med samme foranderlighed som havet – fra lysende blå til mørkelilla, og fra omkring april til oktober tilbyder den en solnedgang, der er lige bjergtagne hver gang.

Hos os er der hjerterum

Med disse uhørt smukke kulisser måtte der findes rigtigt dygtige lokaler kunstnere, der lader sig inspirere, og det ville dermed være oplagt at åbne et galleri. Ganske rigtigt, og vi har nu fået kontakt med mange spændende kunstnere fra Sjællands Odde og omegn.
Vort mål er at favne bredt til alle typer kunstinteresserede, hvilket betyder, at vi udskifter kunsten med måneders mellemrum – alt afhængig af populariteten. Vores repertoire spænder vidt fra stilleben, impressionisme, naivisme, romantik til realisme og abstrakt osv. Der skulle gerne være for enhver smag – og så taler vi om hæderlige priser.
Ethvert event (herunder fernisering med mulighed for at møde kunstneren) i galleriet vil blive opslået her på siden og på Facebook – følg os der.
Vi blev endvidere meget hurtigt enige om, at til et galleri med sådan en unik placering måtte høre en cafe og i særdeleshed mulighed for at sidde udendørs og nyde udsigten og nogle af de mange lækkerier, som caféen byder på, serveret af veloplagt personale.